De voormalige Ariënsschool uit de jaren 60 aan de Duurstedelaan in Utrecht wordt in CPO-verband opgedeeld in vier grondgebonden woningen.

De kenmerkende portieken worden gerenoveerd en als ‘leeftrappen’ in het woningontwerp geïntegreerd. Door de kookplek in het portiek te plaatsen zijn de trappen niet alleen functioneel maar hebben ze tevens een ruimtelijke functie. Of zoals een van de initiatiefnemers over trap en portiek zei “dit is een fantastische plek om een feestje te geven!” Op de verdieping wordt de kapconstructie zichtbaar gemaakt door het huidige plafond te verwijderen. Hiermee ontstaat op de verdieping de mogelijkheid om slaap- of bergruimtes in de kap te maken die rechtstreeks vanuit de vertrekken toegankelijk zijn. Waar mogelijk wordt de begane grond verbonden met een vide waarmee lange zichtlijnen ontstaan, van begane grond tot in de kap.

Om het architectonische karakter van de huidige school te behouden wordt het gehele gebouw aan de binnenzijde geïsoleerd. Op het dak worden PV-panelen geplaatst welke samen met de warmtepomp en de hoge isolatiewaardes van vloer, gevel en dak vier zeer energiezuinige woningen opleveren.