In de Amsterdamse Houthaven op een bijzondere plek aan het IJ is in Mede Opdrachtgeverschap het appartementengebouw En Bloc ontwikkeld.

Het gebouw bestaat uit 166 units, verdeeld over 6 verdiepingen. De units zijn door de mede-opdrachtgevers (MO-ers) op basis van de ‘tetris-gedachte’ gekoppeld tot 67 appartementen die verschillen in vorm, grootte en soms meerdere verdiepingen hebben. De MO-ers hebben hun woning in overleg met architect en wooncoach ingedeeld. Diverse zaken zoals een extra balkon, schuifpui en 2e badkamer/ keuken/ voordeur konden als kopersopties gekozen worden.

Naast de individuele woningen hebben de MO-ers een vereniging opgericht en in workshops meegedacht over o.a. het ontwerp van de gevels en gezamenlijke ruimten, zoals de entree en trappenhuizen. Ze hebben meegedacht over de indeling van het gebouw m.b.t. bergingen en een fietsenberging een aantal kwaliteiten toegevoegd. Vanuit een eigen budget is en gemeenschappelijke ruimte onder in het gebouw aangekocht. Het restant van de pot onvoorzien kon bij start bouw aan de MO-ers uitgekeerd worden.

Website: https://www.facebook.com/enblochouthaven/
https://www.nieuwbouw-houthaven.nl/en-bloc