In een van de eerste gesprekken werd door de opdrachtgevers al benadrukt dat men een tuingerichte woning wilde, waarbij de woonkamer bijna naadloos aansluit op de veranda en tuin. Als het even kan worden de schuifdeuren in de tuingevel opengezet en is er eigenlijk geen sprake maar van binnen of buiten. De woonkamer met open keuken is volledig tuingericht. De beide slaapkamers bevinden zich aan de rustige schaduwkant van de woning, op zolder is ruimte voor berging of werkruimte.

De woning wordt als houtskelet opgetrokken en afgewerkt met ecologische bouwmaterialen. De holle houtskelet wanden worden gevuld met vlas-isolatie, en zorgt in zomer en winter voor een aangenaam binnenklimaat. De gevels zijn afgewerkt met houten delen in verschillende breedtes, het pannendak vouwt zich als een beschermende mantel om de woning heen. Op het hoge dakvlak zorgen zonnepanelen voor stroomopwekking.

Buildingcommunity verzorgt het hele proces vanaf ontwerp, aanbesteding, bouwtoezicht tot aan de oplevering van de woning.