Voor een bestaand bedrijfsgebouw is een ontwerp gemaakt voor de transformatie naar twee woningen met bedrijfsruimte, met als uitdaging het inpassen van de robuuste massa van het bestaande pand in het landelijke bebouwingslint van de JJ Allanstraat in Westzaan.

Aan het bestaande pakhuisachtige volume is een eenvoudige en verfijnde detaillering toegevoegd, passend bij de sobere architectuur en metselwerk. De opening op de begane grond is doorgezet om de hoek en verbindt de voor- en zijgevel, achter het grote raam bevindt zich de kantoorfunctie. Verfijning is toegevoegd door middel van vergrijzend hout aan het robuuste metselwerk. Op de verdieping zijn donkere kozijnen als openingen in het metselwerk toegevoegd, met een groot opgelegd kozijn bij de woonkamer voor een wijds uitzicht over de polder. In de voor- en zijgevel worden de entrees gemarkeerd met een omgekeerde L van cortenstaal, aansluitend bij de kleur van het metselwerk.